--> Лукашенко може оголосити в Білорусі мобілізацію: що це означає для України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лукашенко може оголосити в Білорусі мобілізацію: що це означає для України

0
Лукашенко може оголосити в Білорусі мобілізацію: що це означає для України
Самоназваний президент Білорусі алєксандр лукашенко намагається уникнути участі своєї країни у війні проти України. Водночас він не має великого діапазону дій, щоб маневрувати у відносинах з Москвою, пише 24 канал.

Білоруський «президент» може піти на поводу Кремля, щоб оголосити мобілізацію в країні, але й надалі уникатиме своєї участі у російській агресії.

Лукашенко «на гачку»
Експерт зазначив, що на сьогодні поки немає ознак, що Білорусь готується до відкритої участі у війні на стороні Росії.

«Росіяни везуть своє «гарматне м'ясо до Білорусі, де вже готуються до «прийому». Потрібно дуже обережно говорити про те, що путін контролює лукашенка. Так, він у нього «на гачку», але він «пєтляє», як тільки може, тому що розуміє, що напад на Україну або застосування білоруської армії в Україні – це кінець його влади і його життя», – пояснив оглядач.

На його думку, лукашенко може оголосити мобілізацію і провести її, але й надалі займатиме «оборонну позицію».

«Теоретично, він може знову надати росіянам свою територію, як плацдарм для атаки на Україну. Чи будуть безпосередньо вступати у війну Білорусь і білоруські солдати – є велике питання, тому що білоруси взагалі не розуміють, чому вони мають воювати проти українців. Дуже непопулярна сама ідея війни», – додав політолог.

Наслідки для Білорусі
За словами Загороднього, «лукашенко може догратися» до того, що по Білорусі теж можуть завдавати удари українська армія.

«Якщо знову йтиметься про тактичну ядерну зброю, то російські війська на території Білорусі взагалі можуть стати об'єктами для ударів країн Заходу. Україна – головний гравець у регіоні й це на довго. Зокрема, джерелом легітимності влади у Білорусі після нашої перемоги також може бути Україна», – вказав експерт.

Він переконаний, що, найімовірніше, Білорусь також виплачуватиме репарації Україні, позаяк росія використовувала білоруську територію у своїй війні проти України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні