Українських студентів можуть мобілізувати на війну

0
Українських студентів можуть мобілізувати на війну
Через агресію рф, в Україні оголошено загальну мобілізацію, під час якої чоловіки віком від 18 до 60 років вступають до лав ЗСУ, пише Апостроф.

Відповідно до закону «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку» студенти мають відстрочку від призову на час навчання.

Відстрочка поширюється на тих, хто здобуває професійну (професійно-технічну), професійну вищу та вищу освіту, а також на асистентів-стажерів, аспірантів та докторантів, які навчаються на денній або дуальній формах здобуття освіти.

Але є період, коли він не діє.

Студенти, які закінчили бакалаврат перед вступом до магістратури, тимчасово не є студентами, тому на них не поширюється право отримання відстрочки від мобілізації, оскільки формально у цей період вони не є здобувачами освіти. Тобто до включення їх до списків студентів магістратури вони не підпадають під відстрочку і можуть бути мобілізовані.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні