Як працюють IP-камери відеоспостереження*

0
-2
Як працюють IP-камери відеоспостереження*

IP-камера, або камера інтернет-протоколу, схожа на звичайну вебкамеру, але відрізняється від неї автономністю та наявністю IP-адреси. Для передачі зображення не потрібно нічого, крім під’єднання до мережі — такого ж, як на ноутбуці або комп'ютері.


Принцип роботи IP-камери


Зображення захоплюється так само як і в цифрових камерах, тоді обробляється для передачі мережею. IP-камери передають зображення через дротову мережу за допомогою Ethernet або через бездротову мережу через маршрутизатор Wi-Fi. У пристрій вже вбудовано все, що потрібно для передачі зображення. Залежно від функціонала камера може зберігати відео в під’єднаному сховищі, приєднатися до сховища мережі або транслювати відео в Інтернет.


NVR дає змогу переглядати відразу кілька мережевих відеокамер та зберігати відео з них. Від DVR (Digital Video Recorder) він відрізняється тим, що не кодує та не обробляє відео, лише зберігає його й дає можливість централізованого віддаленого перегляду. 


Як відбувається передача даних


IP-камери використовують три типи мереж:



  1. Дротові — під’єднуються до маршрутизатора або широкосмугового модема за допомогою кабелю Ethernet (RJ45, CAT5, CAT6). Такий спосіб є найшвидшим, а ще найбезпечнішим, оскільки унеможливлює створення перешкод і перехоплення сигналу.

  2. Бездротові — використовують Wi-Fi-маршрутизатор. Передача даних відбувається повільніше, ніж провідною мережею, до того існує можливість несанкціонованого проникнення до мережі. Безпеку підвищують шифруванням. Переваги бездротових мереж — простота встановлення та налаштування.

  3. Стільникові мережі. Це найповільніший спосіб передачі даних, а щодо безпеки — проміжний між провідними мережами та Wi-Fi. Якщо стільниковими трансляторами оснащені самі камери, то немає потреби в локальній мережі, установка гранично проста. Недоліком цього варіанту є ​​висока вартість, особливо коли передається зображення з високою роздільною здатністю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні