Мобілізація у відповідь: у Зеленського повідомили, чи оголосить Україна призов

0
Мобілізація у відповідь: у Зеленського повідомили, чи оголосить Україна призов
Російські окупанти, організовуючи на тимчасово захоплених українських територіях «референдуми», збираються набрати «гарматного м'яса», а Україна розумно ставиться до питань мобілізації та не збирається наразі призивати додаткових людей на фронт.

Як передає «Укрінформ», про це радник очільника ОПУ Михайло Подоляк заявив у програмі Tagesschau німецького телеканалу ARD.

«На окупованих територіях немає законної акції під назвою „референдум“, натомість є пропагандистська акція під назвою „референдум“. А оскільки референдуму ми не бачимо, то й наслідків не очікуємо», — зазначив він але визнав, що негативним наслідком таких дій буде мобілізація чоловіків окупантами.

Також Михайло Подоляк зазначив, що Україна, на відміну від росії, де оголосили часткову мобілізацію, є прагматичною країною, яка «дивиться на математику війни», а отже точно знає, де скільки людей має бути.

Беруться також до уваги підготовка та моральний стан.

«Ми вже створили резерви через систему територіальної оборони і будемо активно використовувати ці резерви. Ми не маємо сьогодні оголошувати додаткову мобілізацію. У нас є все, і ми готові до більшої кількості російських військових», - запевнив радник глави ОПУ.

Він зауважив, що багато хто не розуміє, яка форма війни ведеться сьогодні в Україні: у нас не так багато втрат серед військових, порівняно з рф, якій неважливо, скільки її людей гине, «тому що, на відміну від росії, ми боремося більш креативно». росія спрямовує 90 відсотків власної військової потужності на напади на цивільні міста, її удари вражають не стільки військових, скільки цивільну інфраструктуру, критичну інфраструктуру та цивільне населення. «На сьогодні повністю знищено та видалено з карти більш як 1200 населених пунктів», - навів страшну статистику Подоляк.

Він запевнив, що наступ ЗСУ не зупинився і пообіцяв, що незабаром можна буде чекати позитивних новин з фронту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні