--> Повернення акцизів на пальне: влада розповіла, що буде з цінами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Повернення акцизів на пальне: влада розповіла, що буде з цінами

0
Повернення акцизів на пальне: влада розповіла, що буде з цінами
Мінекономіки не очікує найближчим часом підвищення цін на пальне після того, як парламент частково повернув акциз. На світовому ринку ціна на нафту пішла вниз.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки з посиланням на Першого заступника Міністра економіки України Дениса Кудіна.

За його словами, зараз вдалий час для часткового повернення акцизів, оскільки на українському ринку намітилася тенденція до зниження ціни.

"Ми розраховуємо, що паливні мережі зможуть включити податок до уже існуючої ціни, і ціну піднімати не будуть. Відповідно, зростання цін на нафтропродукти в найближчій перспективі ми не очікуємо", — йдеться у повідомленні.

Заступник міністра фінансів зазначив, що на світовому ринку ціна на нафту пішла вниз. Якщо у червні вона сягала 120 доларів, то сьогодні — 88 доларів.

"Світова спільнота отримала велику інфляцію здебільшого шляхом зростання цін на енергоносії. Уряди провідних країн світу зацікавилися цим питанням і почали шукати шляхи, яким чином понизити ціну. У ринковій економіці є тільки один шлях — збільшити обсяг пропозиції. Відповідно, на тлі заяв Саудівської Аравії про збільшення видобутку, ціни пішли вниз. Цей фактор і дає нам можливість отримати потенційне зниження собівартості. Другий фактор — національна валюта. При збереженні фіксованого курсу ми не прогнозуємо подальших коливань", — додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні