Стало відомо, який вірус викликає рак

0
Стало відомо, який вірус викликає рак
ВПЛ, він – вірус папіломи людини або папіломавірус, став чи не найбільш обговорюваним патогеном у світі. Його небезпека в тому, що після проникнення в організм людини він тривалий час ніяк себе не проявляє, пише UaPortal.

Але у разі найгіршого сценарію вірус папіломи людини веде до раку. Але надмірно панікувати не варто – більшість штамів патогену нешкідливі.

Як можна заразитися збудником папіломи?

Вірус, що викликає рак: що про нього варто знати
Зараження відбувається переважно статевим шляхом. При цьому презерватив не захищає від інфікування. Через відсутність симптомів відстежити час зараження практично неможливо. Запідозрити інфікування можна за такими ознаками:

поява гострих кондилом у зоні статевих органів;
виникнення шкірних бородавок на ступнях та долонях;
біль у попереку;
дискомфорт під час статевого акту;
аномальні вагінальні кровотечі чи виділення жовтуватого кольору.
Лікарі радять не чекати на тривожні симптоми, а щорічно проходити профілактичну діагностику на наявність папіломавірусу.

Як діагностують та лікують ВПЛ?

Можливості сучасної медицини дозволяють із високою точністю визначати наявність ВПЛ.

Варто розуміти, що можливості сучасної медицини не мають можливості знищити вірус в організмі. Терапія спрямована на придушення його активності та усунення наслідків, спричинених ВПЛ. Але чим раніше папіломавірус буде діагностовано, тим вищий успіх терапії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні