Росіяни можуть залишитись без нових гаджетів

0
Росіяни можуть залишитись без нових гаджетів
Російська асоціація торгових компаній та товаровиробників електропобутової та комп'ютерної техніки (РАТЕК) заявила, що нові телефони, серед яких iPhone 14, не можуть перебувати в легальному обігу на ринку РФ без особливих дозволів.

Про це повідомляє російський РБК.

Зокрема, їм потрібні сертифікати, декларації та спеціальна нотифікація щодо характеристик шифрувальних (криптографічних) засобів та товарів Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) або висновок Центру з ліцензування, сертифікації та захисту державної таємниці ФСБ.

Представнику РАТЕК невідомо, що хтось у Росії чи ЄАЕС отримав усі необхідні документи для продажу iPhone 14.

Зазначається, що у Єдиному реєстрі нотифікацій ЄАЕС не вказується, що на нові моделі iPhone видали такий документ.

Попри це попередні замовлення на iPhone 14 у Росії приймали мережі МТС і "М.Відео". До продажу нових смартфонів готувалися також в "Білайні", Wildberries, "Яндекс.Маркеті" та Ozon.

У "М.Відео-Ельдорадо" наголосили, що планують отримати нотифікацію на iPhone 14 та інші пристрої. Продаж iPhone почнеться на початку жовтня. Решта мереж ситуацію не коментує.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні