--> Пенсіонерам піднімуть пенсії: кому пощастить | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пенсіонерам піднімуть пенсії: кому пощастить

0
Пенсіонерам піднімуть пенсії: кому пощастить
В Україні з 1 жовтня перерахують пенсії двом категоріям пенсіонерів — тим, хто досяг віку 75 років та тим, хто має достатньо стажу.

Про це, як пишуть ФАКТИ, в етері «Національного телемарафону» заявила заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

«З жовтня до програми підвищення доходів, ініційованої президентом, включать 1 млн 676 тисяч пенсіонерів віком від 70 до 74 років, розмір пенсії яких становить до 10 340 грн. Їм щомісяця доплачуватимуть по 300 грн. Так щоб після підвищення загальний розмір пенсії не перевищував 10 340 грн», — розповіла вона.

Наприклад, якщо пенсіонер, якому понад 70 років, отримує пенсію у розмірі 6 тис. грн, то вже з наступного місяця йому виплачуватимуть 6,3 тис. грн.

Ще одна категорія тих, хто отримає збільшення — це пенсіонери віком від 70 років, які виконали вимоги щодо стажу та отримують менш як 3 тис. грн. Їхня пенсія збільшиться до 3 тис. грн.

При цьому якщо немає необхідного стажу:
- пенсіонерам віком від 70 до 80 років встановлять мінімальну виплату у розмірі 2500 грн;
- пенсіонерам віком від 80 років — 2600 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні