--> Чи готує Лукашенко армію Білорусі до нападу на Волинь | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи готує Лукашенко армію Білорусі до нападу на Волинь

0
Чи готує Лукашенко армію Білорусі до нападу на Волинь
Ще місяць тому білоруські військові досить активно переміщалися вздовж кордону, створюючи видимість підготовки до ракетних ударів по Україні. Самопроголошений диктатор Олександр Лукашенко намагається показати спільними військовими навчаннями, що він із Путіним, що він далі продовжує створювати загрозу для України з території Білорусі, щоб тримати ЗСУ біля кордону.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Павло Латушко, екс-міністр культури Білорусі, член президії Координаційної ради білоруської опозиції, Керівник Народного антикризового управління.

Водночас, зазначив представник білоруської опозиції, Лукашенко зайнявся мінуванням територій біля українського кордону, і він проводить навчання швидше на предмет того, що якщо з'являться якісь дії з території України. "Наприклад, якщо білоруські добровольці ухвалять рішення піти звільняти Білорусь, він якраз готується до цих дій. Він страшенно боїться опору білоруських добровольців", - зазначив Павло Латушко.

Загалом, за його словами, у Збройних Силах Білорусі настрій демотивуючий і "секта шанувальників російської армії" зменшується.

"Вони бачать, що реально другої армії світу не існує, що вона зазнає поразки, що оточення не таке вже й професійне. Звичайно, все це бачать військові, люди думаючі, і вони бачать, до чого це все веде", - розповів опозиціонер, наголосивши, що у лавах ЗС РБ однозначно немає настроїв нападати на Україну і все менше прихильників "руського міра". І ці процеси пришвидшуються.

"Однозначно, що завтра не станеться збройне повстання і хтось скине Лукашенка, але те, що настрої змінюються - це факт", - додав Павло Латушко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні