Хто з українців може отримати 20 тисяч гривень

0
Хто з українців може отримати 20 тисяч гривень
В Україні з'явилася нова грошова допомога для переселенців. До 20 тисяч гривень будуть виплачувати захисникам та членам їх родин, пише РБК-Україна.

Програма мікрофінансування бізнесу ветеранів розрахована на 500 заявників і триватиме до кінця війни.

Хто може претендувати на грошову допомогу

Український ветеранський фонд запустив програму мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин. Відшкодовують 20 тисяч гривень на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Загалом на програму виділено 10 млн гривень.

Подавати заявки можуть ветерани дружина, чоловік, батько, матір, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників.

Програма мікрофінансування розрахована на членів сімей ветеранів війни, які беруть участь у відсічі збройної агресії, у тому числі у складі добровольчих формувань територіальних громад, в період дії воєнного стану.

Гроші можуть отримати ветерани війни та члени їх сімей, діяльність яких як самозайнятих осіб тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій на території областей.

Фінансування можуть отримати внутрішньо переміщені особи з таких областей: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та місто Київ.

Які умови отримання виплати

заявник є ветераном війни або членом сім’ї ветерана війни;

ветеран війни та/або члени його сім’ї є самозайнятими особами – фізичними особами-підприємцями (далі – ФОП) першої, другої та третьої групи платників єдиного податку або здійснюють незалежну професійну діяльність;

заявник є ВПО;

витрати, які заявник просить відшкодувати, повʼязані із закупівлею предметів та товарів для ведення підприємницької або незалежної професійної діяльності;

придбані предмети та товари безпосередньо пов’язані із видом економічної (підприємницької) або незалежної професійної діяльності, яку здійснює заявник. Фонд не відшкодовує оплату оренди чи послуг;
витрати на придбання предметів та товарів понесені заявником після 24 лютого 2022 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні