Чому Арестович дратує українців

2
Чому Арестович дратує українців
Радник Офісу президента Олексій Арестович, якого прозвали «головним заспокійливим» під час повномасштабної війни, зміг здобути прихильність українців завдяки демонстративному типу особистості. Особливості психотипу водночас зіграли і проти нього – ідеалізація швидко призвела до знецінення його персони в суспільстві, пише Обозреватель.

Про це розповіла українська психологиня Олена Шершньова. Вона детально описала людей демонстративного типу і пояснила, як і чому Арестович заспокоює та дратує людей.

Експертка нагадала, що знаменитість часто змінював професії та місця роботи: вчився на біолога та актора, потім – на психолога і теолога; працював актором, продюсером, був політиком і військовим.

«Це може свідчити про імпульсивність і непослідовність, що дуже характерно для демонстративного типу особистості», – наголосила Шершньова.

«Люди із демонстративним типом особистості дуже красномовні, переконливі. Вони блискуче будують комунікацію, відчувають людей, їхні потреби. Можуть навіть транслювати їм свій стан та свій настрій», – описала вона характер Арестовича. Після цього в ефірі показали шматок інтерв'ю радника ОП українському журналісту Дмитру Гордону, де сам Олексій Арестович зізнається: «Тут роздається так званий Wi-Fi. Wi-Fi-cпокій. І люди реально заспокоюються».

Шершньова наголосила, що для такого типу особистості дуже важлива увага до їхньої персони, визнання, популярність. А в Арестовича ця потреба була ще з дитинства, додала вона.

Психологиня також нагадала про момент, коли на публічну особу в Instagram підписався мільйон осіб. Тоді Арестович не зрадів новим можливостям інформувати людей, а прокоментував досить несподівано: «Молодша донька вирішила, що тато не зовсім марна річ у домі і в принципі може становити інтерес». А це, каже Шершньова, вкотре свідчить про його потребу в увазі.

За словами експертки, імпульсивність демонстративних особистостей може виявлятися не лише у зміні професії, а й у реакції на якісь ситуації, життєві реалії. Як приклад вона навела звернення Арестовича до канцлера Німеччини Олафа Шольца: «Пане Шольц, ми поповнюємо тут міський бюджет, а де наша зброя, вибачте?». Те саме стосується і його нецензурної лайки під час інтерв'ю.

Той факт, що сьогодні рейтинг Арестовича впав, а сам він почав дратувати людей, Олена Шершньова пояснила психологічним механізмом «ідеалізація-знецінення».

«Адже коли люди когось ідеалізують і кимось захоплюються, то потім вони так само завзято скидають цю людину з п'єдесталу і знецінюють. А коли багато надії та очікувань, то невідворотно приходить розчарування», – підсумувала психологиня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тому що патологічний брехун в нормальних людей може викликати лише роздратування. Якщо ж він натрапить на такого ж як сам то може ще й по "циферблату" відхопити!
Відповісти
тому що кретин
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні