--> «Ми не можемо на 100% сказати»: мер Луцька розповів про можливий наступ Білорусі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Ми не можемо на 100% сказати»: мер Луцька розповів про можливий наступ Білорусі

4
«Ми не можемо на 100% сказати»: мер Луцька розповів про можливий наступ Білорусі
Мел Луцька Ігор Поліщук розповів, що географічне положення Луцька накладає певний відбиток на життя міста, але сьогодні емоційна напруга і тиск відчуваються менше, пише Еспресо.

«Ми не можемо на 100% сказати, чи буде наступ, чи ні. Але є низка причин, які вказують на те, що наступ з півночі є малоймовірним. Як військові, так і невійськові причини.

Серед військових причин потрібно розуміти, що сьогодні на Волині є достатня кількість військових територіальної оборони. У нас є добровільне формування нашої територіальної громади батальйон «Луцьк» – численне та добре підготовлене. А для того, щоб військова операція мала значний успіх, кількість військових, які здійснюють напад, має втричі перевищувати кількість військових, які обороняються.

Тобто щоб здійснити успішний повномасштабний наступ з білоруського боку, необхідно до 20 тисяч військових. Я не уявляю, щоб армія Республіки Білорусь, при загальній чисельності 48 тисяч (разом з радистами, кухарями і так далі), ризикнула й направила на війну 20 тисяч. Це – дуже малоймовірний сценарій.

Прикордонна служба проводить активне будівництво фортифікаційних споруд на кордоні, протитанкових ровів, залізобетонних парканів та інших засобів стримання. Окрім того, треба розуміти ландшафт північної частини нашої області – це суцільні непрохідні болота, особливо в цей період. Є лише декілька доріг, де сторона наступу буде для наших військових, як на долоні. Це дуже невигідна для них ситуація», - розповів Поліщук.

Він зазначив, що щн один момент – місто Ковель, яке розташоване північніше від Луцька, є за 50 кілометрів від кордону Польщі, в безпосередній близькості до країни НАТО.

«Як відреагує Польща на бойові дії біля її кордону? Цього ніхто точно не знає. Серед невійськових причин я виділив би те, що сьогодні позиції Лукашенка є доволі хиткими. І якщо буде оголошено повномасштабний наступ, мобілізацію тощо, то білоруське суспільство може по-різному це сприйняти. Не виключено, що знову почнуться мітинги, протестні хвилі. А ще є питання мотивації і морального духу білоруських військових.

У нас на півночі області дуже багато людей мають друзів, родичів, однокласників в Білорусі й вони отримують якусь інформації звідти. З цієї інформації, моральних дух там доволі низький. Вони розуміють, що це не їхня війна і їм тут робити нічого. Тому яким чином вони себе поведуть, коли буде наказ про наступ, ніхто не може точно сказати», -додав очільник міста.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А він там не сказав коли будуть хлопуям гроші платити?
Відповісти
Чим менше вони розповідають- тим краще!
Відповісти
Чим менше ми розповідаємо - тим краще!
Відповісти
Чим менше ми розповідаємо- тим краще!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні