Які групи російської армії воюють на українських напрямках зараз

0
Які групи російської армії воюють на українських напрямках зараз
Російські війська та проросійські сили діють в Україні у шести угрупованнях військ: у напрямку Харкова та на північному сході Харківської області, на лінії Ізюм-Слов'янськ, у Сіверсько-Лисичанському районі, у напрямку Бахмута, на лінії Донецьк-Авдіївка та у південній частині України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Враховуючи розташування військ, аналітики вважають, що росія приділяє першочергову увагу просуванню своїх сил навколо Бахмута і, можливо, до Сіверська, а також захопленню територій на Авдіївському напрямку, чого їм не вдавалося з 2014 року. Висока концентрація добровольчих батальйонів навколо Ізюму та Слов'янська свідчить про те, що цей район не знаходиться у центрі уваги кремля та може бути вразливим для українських контратак.

Так, угруповання біля Харкова та на північному сході області складається переважно з підрозділів Західного військового округу.

На лінії Ізюм-Слов'янськ діють переважно добровольчі батальйони та деякі частини Східного військового округу. Аналітики вважають, що росія, певно, відмовляється від цього напряму на користь оборони позицій на півдні України.

У Сіверсько-Лисичанському районі діють підрозділи Центрального військового округу росії з деякими частинами «ДНР» та «ЛНР».

У напрямку Бахмута активну роль грають найманці приватної військової компанії «Вагнера». У районі Донецька та Авдіївки переважають сили «ДНР».

На півдні України склад російських військ відносно різноманітніший, ніж на інших напрямках. Аналітики заявили, що росія кинула в цей район змішані сили, щоб захистити його від очікуваного українського контрнаступу. Там діють військові Східного військового округу, росгвардії, десантно-штурмової дивізії тощо.

Нагадаємо, згідно з останньою оцінкою американської розвідки, щодня гинуть або зазнають поранень 500 російських військових. Такий високий рівень втрат може завадити путіну повністю захопити Донбас цього року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні