--> На скільки подорожчає долар у найближчі роки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На скільки подорожчає долар у найближчі роки

0
На скільки подорожчає долар у найближчі роки
В Україні курс долара до кінця року може зрости до 43 грн/$. При цьому вже наступного року вартість валюти може перетнути 45 грн/$, пише Обозреватель.

При цьому ціни зростуть на 20,7%, а 2024-го ще на 9,4%.

Що це означає

За наступні три роки кумулятивний рівень зростання цін становитиме 61,1%. Це призведе до масової бідності, насамперед постраждають пенсіонери. І справа не тільки в тому, що купівельна спроможність виплат обрушиться, вони також за умов кризи на ринку праці не зможуть знайти роботу.

Падіння ВВП цього року становитиме 33,4%. Дуже плавне відновлення розпочнеться з наступного року і становитиме лише 5,5%. 2024-го воно буде на рівні 4,9%. Ситуація з темпами зростання економіки (а водночас та іншими показниками) може бути й іншою. Наприклад, якщо Україна отримає свій "план Маршалла", а економічна криза в ЄС та США цьому не завадить, темпи відновлення можуть бути більш значними.

Курс долара. Найскладніша ситуація із курсом долара. Цього року середня вартість становитиме близько 35,6 грн/$ (на кінець року – 43 грн/$). 2023-го середня вартість долара складе вже 45,2 грн/$ (46,2 грн/$ на кінець року), а 2024-го вже 46,1 грн/$.

Варто також додати, що Національний банк України закликає не скуповувати долари та використовувати інші засоби для збереження заощаджень. Серед них може бути банківський депозит чи купівля держоблігацій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні