Як українська армія плутає плани окупантів

0
Як українська армія плутає плани окупантів
Російська окупаційна адміністрація може пришвидшити підготовку до проведення псевдореферендумів щодо анексії українських регіонів.

Очікується, що окупанти можуть влаштувати поквартирний обхід мешканців тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) із посиланням на мера Мелітополя Запорізької області Івана Федорова.

Міський голова заявив, що опір мешканців України змушує російську владу постійно змінювати свої плани проведення «референдуму».

За його словами, окупаційна адміністрація запланувала один день голосування, але тепер розглядає можливість семиденного «голосування з дому», протягом якого озброєні російські військовослужбовці ходитимуть по домівках і «опитуватимуть» мешканців Мелітополя.

«Прибравши можливість особистого голосування та перейшовши на поквартирні опитування, російська окупаційна влада розширює свої можливості для прямого залякування українських мирних жителів. У цих зусиллях нема потреби підтасовувати результати голосування відповідно до бажаного Кремля результату, але вони унеможливлюють будь-який незалежний нагляд за ходом голосування», — йдеться у повідомленні.

Також ISW зазначає, що окупаційна влада може перетворити ці «опитування» на операції зі збору розвідданих, щоб відсіяти українську опозицію на окупованих територіях.

«Вилучення виборчих дільниць з особистою присутністю знімає багато вимог до бюрократів для укомплектування цих місць. Російські сили щосили намагалися набрати на ці посади людей з окупованого населення. Голосування вдома також обмежує можливості партизанських нападів на ці місця», — повідомили в організації.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні