Пенсіонерам підвищать пенсії на 20%: хто отримає надбавку

0
Пенсіонерам підвищать пенсії на 20%: хто отримає надбавку
ЗЗгідно з даними "Соціальної інформаційної платформи", розмір держпенсії або матеріальної допомоги для мешканців зі статусом мешкаючого у гірській місцевості збільшується на 20%, а тарифні ставки та посадові оклади для працюючих там — на 25%, пише Телеграф.

Зазначається, що претендувати на підвищення пенсії можуть також ті пенсіонери, які переїхали до гірських регіонів, рятуючись від воєнних дій у місці постійного проживання.

Щоб отримати надбавку, необхідно спочатку зафіксувати статус людини, яка мешкає, працює чи навчається на території гірського населеного пункту. Для отримання відповідного свідоцтва потрібно звернутися до виконавчих органів села чи міста, районної державної адміністрації чи ЦНАП. Послуга безкоштовна та на видачу свідоцтва відводиться 30 днів. Акцентується увага, що потрібно мати статус ВПО з позначенням нового місця проживання.

Вже зі свідченням можна звернутися до Пенсійного фонду та запросити перерахунок пенсії. Робити це можна онлайн на порталі Пенсійного фонду або особисто.

Зазначимо, що не всі населені пункти у горах мають спеціальний статус, що дає змогу отримати надбавку. Він повинен перебувати на висоті 400 і вище метрів над рівнем моря та відповідати іншим вимогам.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні