--> Стало відомо скільки шкіл в Україні готові до навчального року | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стало відомо скільки шкіл в Україні готові до навчального року

0
Стало відомо скільки шкіл в Україні готові до навчального року
Батьки учнів обиратимуть для дітей найоптимальнішу форму навчання в школі, виходячи насамперед з питань безпеки. Наразі до навчання в режимі офлайн в Україні готові 30% шкіл.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

“На початку липня було набагато менше відсотків готовності (шкіл до початку роботи в режимі офлайн — ред.) - в районі 17-18%, на 1 серпня ми можемо констатувати, що 30% вже готові до початку офлайн”, - повідомив Шкарлет.

Він відзначив, що спільно з ДСНС проведено майже 30 тисяч перевірок, і на сьогодні державні органи й місцева влада спільно намагаються якнайбільше шкіл забезпечити укриттями, щоб навчальний процес був офлайн.

Водночас міністр запевнив, що на першому місці залишається безпека дітей, і батьки самі визначатимуть, яку форму навчання обирати.

“Хочу наголосити: безпека на першому місці. Батьки будуть обирати: якщо батько або мати вважає, що у дитини є небезпека при відвіданні школи, в цьому контексті діти можуть навчатися за програмою онлайн, або сімейною, або індивідуальним навчанням, або екстернатом, тому ці умови передбачені”, - заявив Шкарлет, додавши, що школи можуть розглядати різні варіанти оптимізації навчального процесу. Наприклад, застосовувати позмінне навчання, змішане навчання - частина предметів онлайн, частина офлайн та ін. Це робиться для того, аби зменшити одночасне перебування в школі великої кількості дітей.

Шкарлет також відзначив, що 30% шкіл для навчання офлайн, звичайно, замало, однак на кінець серпня ця кількість може збільшитися.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні