Дух може образитися і задушити: що заборонено робити 31 липня

0
Дух може образитися і задушити: що заборонено робити 31 липня
Православне свято 31 липня - день пам'яті Преподобного Іоанна Багатостраждального, який з юнацтва мучився покликом плоті і ця хіть йому не давала спокою, пише УНІАН.

Іоанн оселився в печері і тільки через 30 років поборов плотську пристрасть. Святий воїн Христов викопав яму і з настанням Великого посту вліз в неї і засипав себе землею до плечей. Весь пост він провів в такому положенні, але жар пристрасті як і раніше не залишав його багатотрудну плоть. Ворог порятунку навів на подвижника страх, бажаючи вигнати його з печери: страшний змій, дихаючи полум'ям, обсипаючи іскрами, намагався поглинути святого.

Помер Іоанн близько 1160 року, перемігши свої слабкості.

Прикмети 31 липня

яка погода буде 30 і 31 липня - такою ж буде осінь;
31 липня стоїть спека - зима буде суворою і холодною;
пожовкле листя берези - осінь буде ранньою;
мухи боляче кусають - до поганої погоди.
Це свято ще називають "Горобині ночі". А все тому, що в цей час часто бували нічні грози. Горобці лякалися грому, сліпучих блискавок, вилітали зі своїх укриттів і летіли, що називається, куди очі дивляться.

Що можна робити 31 липня

У лазні було прийнято паритися віниками з житньої соломи, а також з польових трав і квітів. Для господинь Омельянов день був початком пори заготовок. Варення, соління, компоти - все це жінки починали запасати на зиму.

Що не можна сьогодні робити

Наші предки вірили, що не можна заходити в баню з нагрудним хрестом - дух банника може образитися і задушити. Не рекомендується виходити на вулицю після заходу сонця і підмітати підлоги в будинку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні