--> Молдова боїться нападу росіян | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Молдова боїться нападу росіян

0
Молдова боїться нападу росіян
У Молдови викликає занепокоєння можливість розширення наземної війни в Україні у бік Одеси. Такі побоювання у Кишиневі пояснюють близькістю до території сепаратистського регіону Придністров'я, де розташовані російські військові.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю прем'єр-міністра Молдови Наталії Гаврилиці телеканалу CNN.

Вона розповіла про бурхливу історію країни та отримання Молдовою статусу кандидата у ЄС. Чиновниця заявила, що у Молдові дійсно побоюються сценарію війни з Росією.

"Ми стурбовані. Звичайно, є ризик, але поки що це гіпотетичний сценарій. Проте, якщо бойові дії перейдуть на південний захід України та у бік Одеси, то ми, звичайно, дуже стурбуємося, особливо враховуючи той факт, що на території Придністров'я знаходяться (російські - ред.) війська. Ми робимо все можливе для збереження миру та стабільності та забезпечення того, щоб бойові дії не загострювалися", - повідомила прем’єрка.

Також чиновниця вважає, що якщо Росія може розпочати війну за анексію українських територій, зневажаючи при цьому норми міжнародного порядку, то фактично від цього ніхто не застрахований.

Нагадаємо, що раніше влада невизнаного Придністров'я заявила про бажання отримати незалежність та інтегруватись у склад Російської Федерації.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні