ЄС хоче послабити деякі санкції проти росії

0
ЄС хоче послабити деякі санкції проти росії
Євросоюз планує пом'якшити санкції проти російських банків та розморозити деякі кошти для торгівлі продуктами та добривами.
Про це повідомляє Reuters із посиланням на проєкт документа.

Ухвалити документ представники ЄС мають 20 липня. Відповідно до нього, країни блоку дозволять розморозити частину коштів підсанкційних банків: ВТБ (VTBR.MM), «Совкомбанк», «Новикомбанк», банк ФК «Откритіє», ВЕБ.РФ, «Промсвязьбанк» і банк «Росія».

Крім того, згідно з новими санкціями, найбільший російський банк — «Сбербанк» — також підлягає заморожуванню активів. Виняток становитимуть фінансові ресурси, необхідні для торгівлі продовольством.

У проєкті документа вказано, що кошти можуть розморозити, якщо вони необхідні для закупівлі, імпорту або транспортування сільськогосподарської та харчової продукції, зокрема пшениці та добрив.

Відповідно до переглянутих санкції, ЄС також планує сприяти експорту продовольства з російських портів, які трейдери на власний розсуд припинили обслуговувати після європейських санкцій.

Пом'якшення санкцій відбудеться на тлі критики з боку африканських лідерів. Вони скаржаться про нібито негативний вплив на торгівлю санкцій проти росії через її вторгнення в Україну та блокування українських портів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні