Євросоюз хоче, щоб українці вчили польську мову: виділяють мільйони

3
2
Євросоюз хоче, щоб українці вчили польську мову: виділяють мільйони
У рамках програми ЄС «Розвиток освіти знаннями» запустили додаткові кошти для підтримки біженців з України. Вони підуть вчити мову, але не тільки, пише zycie.

На цей момент з фонду буде виділено 13 мільйонів злотих.

Після перших дій щодо надання біженцям з України негайної матеріальної, житлової та продуктової допомоги настав час для більш системної та довгострокової підтримки, - каже заступник міністра фінансів та регіональної політики Малгожата Яросінська-Єдинак.
Кошти ЄС будуть спрямовані на підтримку біженців з України у вивченні польської мови, покращенні базових навичок, а також на юридичну та психологічну допомогу. Однак кошти підуть не безпосередньо біженцям, а спеціально відібраним установам.

Серед іншого це можуть бути організації, основною метою яких не є отримання прибутку, тобто бібліотеки, громадські центри, університети третього віку, університети, органи місцевого самоврядування та їх організаційні підрозділи. Ці установи мають «продемонструвати досвід роботи з іноземцями».

Завданням відібраних організацій буде підтримка громадян України віком від 18 років, які користуються захистом у Польщі у зв’язку з війною.

Як повідомила Яросінська-Єдинак, конкурс грантів буде оголошено в липні, а діяльність за підписаними контрактами розпочнеться на рубежі вересня та жовтня цього року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Явно хтось накурився. Ми уже вчили російську.....
Відповісти

...ти що куриш ..?
Ось і видно російської навчили ,а Українською мовою і надалі тексти читати не вмієте...????????
Відповісти
Допомога українцям йде полякам), як допомога на житло
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні