--> Стало відомо хто насправді підпалює військомати в росії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стало відомо хто насправді підпалює військомати в росії

0
3
Стало відомо хто насправді підпалює військомати в росії
Відповідальність за сходження вагонів з рейок і підпал військкоматів в Росії взяли на себе підпільні групи анархістів, які виступають проти вторгнення РФ в Україну.

Станом на квітень в Росії діяло від 20 до 40 осередків руху, пише ТСН.

Так, зазначається, що від кінця лютого в Росії сталося як мінімум 23 атаки на військкомати, з них 20 — безпосередньо підпали. Торік аналогічних інцидентів не було. В основному використовувалися пляшки із запальною сумішшю.

"Ці підпали не були якоюсь єдиною скоординованою кампанією, за ними стояли найрізноманітніші групи, від лівих анархістів і проукраїнських активістів до ультра-правих груп. Замовчати факти підпалів владі було досить складно, тому що партизани самі активно вивішують відео про це в соцмережах", - повідомляє видання.

Інший фронт партизанської боротьби - рейкова війна. За офіційною статистикою видно, що кількість залізничних аварій від початку війни різко зросла. The Insider підрахував, що тільки за інформацією ЗМІ, від березня по червень 2022 року в Росії зійшли з рейок 63 товарні потяги. Це майже в півтора рази більше, ніж за той же період минулого року. За даними видання, диверсії на залізниці влаштовували представники "Бойової організації анархо-комуністів" (БОАК).

Анархісти стверджують, що у них є своя розроблена методика, що дозволяє запобігти аварії пасажирського поїзда, так що мирні громадяни від їхніх дій не постраждають. Як пише The Insider, анархістський партизанський рух в РФ поки децентралізований, але це робить його учасників мобільнішими і невловимими в умовах репресій.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні