Українська армія починатиме контрнаступ на Херсон

0
10
Українська армія починатиме контрнаступ на Херсон
Збройні сили України продовжують вести контрнаступ на Херсонщині, а українські партизани в області не дають спокійного життя російським колаборантам

Про це йдеться в звіті Інституту дослідження війни (ISW).

Російські війська 24 червня не проводили наступальних дій у Херсонській області, натомість українці продовжують контрнаступ. Так частина російських військ покинула підготовлені оборонні позиції на межі з Дніпропетровщиною і втекла в район Ольгіного. Російські війська наносили авіаудари та проводили артилерійські обстріли, намагаючись придушити контрнаступ ЗСУ в напрямку Херсона.

Російські медіа повідомляли, що 24 червня на Херсонщину прибув голова Росгвардії Віктор Золотов – нібито для вручення нагород російським військовослужбовцям. Однак ISW відзначає, що справжні наміри його візиту залишаються невідомими.

Серйозно ускладнюють зусилля Росії щодо створення місцевих окупаційних адміністрацій українські партизани. Вони продовжували атакувати російських колаборантів у Херсоні. Так 24 червня українські партизани підірвали саморобний вибуховий пристрій, ліквідувавши колаборанта Дмитра Савлученка. Також жителі Херсонщини відмовляються від співпраці з російською окупаційною владою та гальмують підготовку до псевдореферендуму 11 вересня. Українська партизанська діяльність, вважають в Інституті дослідження війни, може відбити бажання інших російських колаборантів приймати посади в місцевих окупаційних адміністраціях та ще більше посилити дефіцит російського окупаційного персоналу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні