Чому 19 червня дівчатам не можна нюхати квіти

0
8
Чому 19 червня дівчатам не можна нюхати квіти
Православна церква 19 червня відзначає день пам'яті преподобного Віссаріона, який жив в V столітті і походив з Єгипту, пише УНІАН.

Прикмети 19 червня

колосся пшениці або жита цвітуть з верхівки - буде поганий урожай хліба;
коники стрекочуть - до гарної погоди;
кричить перепел - чекати сильних дощів;
різко похолодало - скоро температура на вулиці стабілізується.

Що сьогодні не можна робити

За старих часів вважалося, що незаміжнім дівчатам 19 червня не можна нюхати квіти, інакше вони віддадуть свою красу землі. Чоловікові і дружині разом заборонено працювати на городі, інакше сім'я буде лаятися. Не варто вирушати в подорож або планувати його - в дорозі вас обов'язково наздоженуть неприємності.

Що можна робити 19 червня

Назва свята «Ларіон Пропольник» з'явилася не просто так - слов'яни в цю дату працювали на полях і прибирали бур'яни. Також була традиція засівати поля хлібами, але влаштовувати прополку льону, маків і проса. Православні віруючі сьогодні можуть помолитися Іларіону Сповіднику про зміцнення сили духу, здоров'я для близьких і про захист будинку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні