17 червня - день пам'яті Мефодія: чому сьогодні не можна дивитися у дзеркало

0
-3
17 червня - день пам'яті Мефодія: чому сьогодні не можна дивитися у дзеркало
Православна церква 17 червня відзначає день пам'яті преподобного Мефодія, який був відомим, як учень Сергія Радонезького, пише УНІАН.

Коли він зміцнів у своїх духовних подвигах, то просив дозволу відправитися в самостійну подорож у пошуках пустельного життя. Незабаром знайшов собі відокремлене місце і побудував там келію. До нього стали приходити шукачі подвижницького життя, тоді Мефодій побудував святу обитель і навчив братію основам і канонам духовного життя.

Прикмети 17 червня

дощ сьогодні - така погода буде кілька днів;
комарі кружляють стовпами - потеплішає;
жаби виповзають на дороги - скоро піде дощ;
дме північний вітер - до негоди.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними повір'ями, в цю дату не можна дивитися в дзеркало - притягнете невдачі. Також не рекомендується дивитися в своє відображення у воді - втратите любов. Садівникам і городникам не можна удобрювати землю нічим, крім гною - погано будуть рости.

Що можна робити 17 червня

Друга назва свята «Митрофан Гнойовик» з'явилася тому, що потрібно удобрювати землю і доглядати за садом. "Червоні сарафани" день називався через те, що за старих часів дівчата одягали свої найкращі сукні і ходили в гості, пригощаючи сусідів ласощами. Цей звичай допомагав залучити женихів. У цей день існує прикмета з ким будете ділити хліб - з тим і залишитеся друзями надовго.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні