--> Окупанти безуспішно намагалися вести штурмові дії в районі кількох населених пунктів – Генштаб | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Окупанти безуспішно намагалися вести штурмові дії в районі кількох населених пунктів – Генштаб

0
-1
Окупанти безуспішно намагалися вести штурмові дії в районі кількох населених пунктів – Генштаб
Основні зусилля супротивник зосередив на Донецькому напрямі. Також окупанти безуспішно намагалися вести штурмові дії біля кількох населених пунктів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському напрямку підрозділи супротивника продовжують обладнання додаткових вогневих позицій та захисних споруд у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Ворог продовжує обстрілювати населені пункти у Чернігівській та Сумській областях з артилерії та мінометів.

На Харківському напрямку основні зусилля окупантів зосереджувалися на утриманні зайнятих рубежів, проведенні контратак із метою відновлення втрачених позицій. У Генштабі зазначили, що противник задіяв диверсійно-розвідувальні групи.

На Слов'янському напрямі ворог намагається покращити тактичне становище. За підтримки артилерії вів бойові дії в районі населеного пункту Велика Камишеваха, успіху не мав, на окремих ділянках зазнав значних втрат і був змушений відійти на раніше зайняті позиції.

На Лиманському напрямку росіяни обстрілювали цивільну інфраструктуру, завдавали ракетних ударів і намагалися закріпитися на раніше зайнятих позиціях. Для руйнування цивільних об'єктів у районах населених пунктів Лоскутівка, Катеринівка, Новомихайлівка та Оріхове окупанти застосували оперативно-тактичну та армійську авіацію.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти вели наступ і штурмові дії в районі населеного пункту Устинівка, успіху не мали.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії з метою покращення тактичного становища. Намагався вести штурмові дії у районі населеного пункту Золоте-4, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку ворог вів наступальні дії в районі населеного пункту Юріївка, зазнав втрат і відступив. За результатами штурмових дій у районах населених пунктів Новокалинове та Первомайське успіху не було.

На Курахівському напрямку ворог безуспішно вів наступ у районі населеного пункту Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках активні бойові дії не проводилися. Російські військові обстрілювали інфраструктуру та мирні будинки в районах населених пунктів Гуляйпільське, Новоданилівка, Малинівка та Гуляйполе.

За даними Генштабу, в районі населеного пункту Олександрівка, з метою поповнення втрат 107 стрілецького батальйону, які становили понад 50%, прибуло поповнення у кількості 260 військовослужбовців, які раніше задіяні на Харківському напрямку.

На Южнобузькому напрямі загарбники активних бойових дій не проводили. На Бессарабському напрямі суттєвих змін не зафіксовано.

«За відсутністю мобілізаційного ресурсу на тимчасово окупованих територіях Донецької області окупаційне військове командування планує залучити до бойових дій студентів вищих навчальних закладів», – повідомили у Генштабі.

За минулу добу підрозділи зенітних ракетних військ знищили один літак та крилату ракету. Ударна авіація Повітряних Сил завдала ударів по накопиченню ворожої техніки, за попередніми даними знищено близько 20 броньованих машин, боєприпаси та особовий склад.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (премодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні