--> Білоруські військові вже готові до певних завдань на Волині — військовий аналітик | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Білоруські військові вже готові до певних завдань на Волині — військовий аналітик

3
-2
Білоруські військові вже готові до певних завдань на Волині — військовий аналітик
Те, що Україну потрібно якнайшвидше відрізати від шляхів постачання західного озброєння – чудово розуміють у російському генштабі. Шляхи та логістичні канали, по яких до нас йде допомога, розташовані лише на наших західних кордонах, адже Чорне море фактично захоплене росіянами, а морські порти повністю заблоковані ними. Щодо Азовського моря, то на цей момент ми, на жаль, не контролюємо ні його узбережжя, ні портів, пише Влад Волошин у статті для АрміяInform.

4-го травня 2022 року після переговорів лідерів двох держав олександра лукашенка та президента росії володимира путіна Міноборони білорусі розпочало раптову перевірку своїх сил реагування. Під час цієї перевірки білоруські військові частини та підрозділи, які визначені як «сили реагування», терміново зайняли бойові позиції у визначених районах. Трохи менше ніж за тиждень, 10-го травня 2022 року, білоруське міноборони повідомило, що «поблизу українського кордону на трьох тактичних напрямках розгорнуті їхні сили спеціальних операцій. Для посилення висуваються також підрозділи протиповітряної оборони, ракетних військ та артилерії». Таке розгортання білоруських ударних підрозділів здійснене нібито у відповідь на створене Україною угруповання чисельністю до 20 тисяч осіб на Волинському напрямку, йдеться у статті.

Водночас міноборони білорусі оголосило про виклик 430 військовозобов’язаних на збори територіальної оборони у Брестській та Гродненській областях. І хоча деякі військові експерти не бачать у цьому жодної загрози, аргументуючи це тим, що білоруський лідер лукашенко поки що не вступить у війну на боці росіян, таке розгортання свідчить, що для певних завдань білоруські угруповання вже готові. Їх можуть застосувати саме для захоплення і перерізання транспортних артерій, по яких до України йде постачання допомоги від Заходу. Саме через Волинь і Полісся проходять важливі автомагістралі, згадана вище «Варшавська» траса (всього за 75 кілометрів від кордону, і паралельна з нею траса Рівне–Луцьк–Устилуг, що на 50 кілометрів південніша, пише автор.



У цьому ж регіоні є дві залізничні гілки, які з’єднують Україну і Польщу, Ковель–Хелм і Володимир–Волинський–Хрубешув, зазначається у статті. Провівши успішно тут операцію із захоплення цих автомобільних і залізничних транспортних шляхів, можна тим самим позбавити Україну значної частини логістичних можливостей.

Західні та вітчизняна розвідки не виключають сценаріїв із провокаціями, які мають втягнути білорусь у війну. Існує величезна загроза, що цього разу їх застосують для втягнення у війну білорусі. Саме про такий можливий сценарій повідомляв відомий журналіст і волонтер Роман Бочкала. За його словами, «у формі білоруських військовослужбовців можуть бути російські найманці. білорусь сьогодні сама собі не належить. лукашенко сам собі не належить». Тобто, на українсько-білоруському кордоні значно загострилась ситуація в західних районах. Білорусь зосередила декілька тисяч своїх елітних штурмових підрозділів і перебуває у повній готовності до вторгнення. росія ж своєю чергою конче зацікавлена не лише в тому, щоб Україна відтягнула з інших напрямків значну частину сил і засобів. Їй необхідно, щоб до нас якомога менше йшло допомоги із Заходу. Тому зараз виникла дуже висока ймовірність початку активних бойових дій на новому напрямку – Волинському, резюмує автор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, будуть тут на "Бандеріщині" з їхньої "еліти" елітні деруни з фаршом.
Відповісти
Хай здохнуть ублюдки москаляки і барабольні мерзоти,хай горять в пеклі!Ненавиджу мерзот кацапських і барабольних.Суки і упирі
Відповісти
Смерть рашистам і білорашистам!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні