На Рівненщині СБУ виявила заборонену комуністичну символіку. ФОТО

2
0
На Рівненщині СБУ виявила заборонену комуністичну символіку. ФОТО
На Рівненщині СБУ виявила осередок комуністичної партії України. Про це йдеться в інформації на офіційній сторінці відомства. Там уточнили, що діяв він у одному з офісних приміщень в обласному центрі, пише Суспільне Рівне.

Правоохоронці під час обшуків, як ідеться в інформації, виявили й вилучили заборонену символіку:

транспаранти із комуністичними гаслами;
комуністичну літературу та брошури, датовані 2021 роком;
георгіївські стрічки;
понад сотню партійних квитків;
друкарські верстати для виготовлення листівок тощо.

«Правоохоронці встановили власників забороненої комуністичної символіки, ними виявили двоє місцевих мешканців. Наразі з ними проводяться слідчі дії», — повідомили в пресслужбі УСБУ.

Наразі цей випадок розслідують за статтею 436-1 Кримінального кодексу України, це виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Максимальне покарання, яке передбачене у статті, передбачає до десяти років тюрми із можливою конфіскацією майна.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
спаліть те все червоне гімно нахрін!
Відповісти
В Маріуполь тих комуняк-любителів відправте.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні