Росія готується до повномасштабного вторгнення протягом 48 годин, - США

1
6
Росія готується до повномасштабного вторгнення протягом 48 годин, - США
Адміністрація президента США Джо Байдена повідомила президенту України Володимиру Зеленському про те, що, ймовірно Росія готується здійснити повномасштабне вторгнення впродовж найближчих 48 годин.

Про це пише ТСН.

«Президента України попередили, що Росія з високою ймовірністю розпочне вторгнення протягом 48 годин на основі даних американської розвідки. Крім того, повідомлення спостерігачів з літаків вказують на те, що Росія порушила український повітряний простір раніше сьогодні (23 лютого – ред.), провівши можливий літак-розвідник на короткий період над Україною», – сказав чиновник США, який має прямі дані.

Близьке до влади Зеленського джерело також підтвердило виданню, що таке попередження дійсно було отримано, але зазначило, що це вже втретє за місяць Києву сказали готуватися до найближчих масштабних військових дій від президента Росії Володимира Путіна.

«Це точно можливо. Путін не може довго тримати таку кількість військ на полі», ­– заявили у американському джерелі.

Інформацію також підтвердив другий співробітник американської розвідки, який наголосив, що вторгнення включатиме не лише удар із окупованих територій Донбасу на сході, а й значний удар у бік столиці Києва з північного кордону з Білоруссю, де нещодавно російські війська продовжили спільні навчання зі своїм союзником.

Ще один американський чиновник сказав, що операція почнеться з кібератаки, а потім наземного вторгнення, яке, ймовірно, відбудеться вночі. Проте обидва чиновники стверджували, що плани Росії можуть змінитися в залежності від повсякденних подій.

Інше джерело, яке взяло участь у телефонний розмові з Радою національної безпеки 23 лютого, підтвердило журналістам, що Білий дім був «неймовірно песимістичний» і що вторгнення, ймовірно, відбудеться через 24-48 годин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хлопцi, хто мае рецепт смачного каравая, щоб файно, але не дорого?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні