В Україні змінюються правила розрахунку платіжними картками

0
3
В Україні змінюються правила розрахунку платіжними картками
В Україні кардинально змінять правила проведення фінансових операцій із використанням платіжних карток. У Національному банку розповіли українцям, як тепер вони здійснюватимуть електронні транзакції.

Про це пише biz.today.ua.

Як пояснили в Нацбанку, запровадження нових правил дозволить не лише підвищити рівень захисту прав власників платіжних карток, а й посилить контроль за тим, щоб еквайри (підприємства, які приймають безготівкову оплату за товари чи послуги) дотримувалися всіх правил платіжних систем та вимог законодавства України.

Національний банк зобов'язав постачальників платіжних послуг перед тим, як буде проведено платіжну операцію, повідомити власника платіжної картки про всі умови та порядок проведення транзакції. Наприклад, якщо переказ коштів здійснюється у кілька етапів, власник платіжної картки повинен мати повну інформацію про додаткові витрати.

Вимоги до еквайрів зводяться до виконання ними всіх вимог українського законодавства щодо принципів фінансового моніторингу та правил платіжних систем. Небанківські фінансові установи та торговці зобов'язані надавати еквайрам повну інформацію про всі етапи проведення фінансових операцій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні