--> МЗС України вимагає особистих вибачень від депутата за облитий водою прапор | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

МЗС України вимагає особистих вибачень від депутата за облитий водою прапор

0
-1
МЗС України вимагає особистих вибачень від депутата за облитий водою прапор
Якщо причетний до інциденту з прапором словацький депутат від ультраправої партії "Народна партія Наша Словаччина" Андрей Медвецьки не вибачиться особисто, Україна знайде нагоду гідно відповісти на цей зневажливий крок.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на пресконференції, повідомляє "Укрінформ".

Нагадаємо: у паламенті Словаччини депутат облив водою прапор України.

"Будь-яке нешанобливе поводження з державною символікою України є категорично неприпустимим. І тому я негайно, дізнавшись про цей факт, доручив посольству Україні у Словаччині висловити протест, так як це робиться у цих ситуаціях, і вимагати вибачення від тієї людини, яка це зробила", - зазначив Кулеба.

Кулеба зауважив, що станом на момент розмови, його не інформували, що депутат вибачився за свій вчинок.

"Ми такі речі не забуваємо. Ніхто не буде зневажливо ставитися до України і української державної символіки. І хоча ми люди не злопам’ятні, ми не пробачаємо таких зневажливих кроків. І знайдемо нагоду гідно відповісти на цей вчинок, якщо ця людина сама не принесе свої вибачення", - підкреслив міністр.

Глава української дипломатії акцентував, що інцидент із українським прапором не був антиукраїнською акцією, наголосивши, що це зробила опозиція під час розгляду не українського питання, а угоди між Словаччиною і США щодо використання військової інфраструктури.

"З урядом Словаччини у нас чудові відносини, все добре, і на українсько-словацькі відносини цей інцидент не вплине", - констатував Кулеба.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні