--> На Волині з лютого стартує обов'язкова вакцинація дітей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині з лютого стартує обов'язкова вакцинація дітей

0
0
На Волині з лютого стартує обов'язкова вакцинація дітей
Через спалах поліомієліту в окремих областях України та для запобігання розповсюдження смертельної інфекції, з 1 лютого 2022 року на Волині запровадять обов’язкову вакцинацію дітей, які не отримали щеплення від хвороби згідно з календарем.

Про це під час брифінгу 26 січня розповіла заступниця голови ОДА Людмила Тимощук, пишуть Волинські Новини.

«Це дуже небезпечна вірусна інфекція, яка не має методів лікування. Вона спочатку протікає як звичайна ГРВІ, але згодом викликає парез м’язів. Часто хвороба призводить до летальних випадків, адже паралізує дихальні м’язи людини. До того ж поліомієліт викликає парез периферійних м’язів і дитина може мати глибоку інвалідність на все життя», - розповіла заступниця.

Жінка наголосила, що захиститись від інфекції можна, отримавши щеплення у шість етапів.

«У 2 та 4 місяці від народження дитині проводять щеплення інактивованою вакциною, яка входить до складу інших вакцин, які вводять згідно із календарем. А у 6, 18 місяців, а також 6 та 14 років його проводять оральною вакциною», - каже Людмила Тимощук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні