В Україні підтвердили другий випадок поліомієліту у 2-річної дитини

0
1
В Україні підтвердили другий випадок поліомієліту у 2-річної дитини
На Закарпатті, 24 січня, підтвердили поліомієліт у 2-річної дитини.

Про це йдеться на сайті Центру громадського здоров'я України.

На поліомієліт захворів хлопчик, симптоми у якого з'явилися 13 грудня 2021 року під час перебування в лікарні в м. Львів через лікування іншого захворювання. 24 грудня дитина вже мала ознаки млявого нижнього парапарезу (неврологічний синдром, що вражає дві кінцівки).

Мама розповіла, що дитина нещеплена через відмову батьків, ​​контактів із дітьми, які нещодавно отримали щеплення, не було. Дитина проживає в сім’ї одна, рідних братів і сестер не має. Сім’я проживає в окремому будинку, умови проживання задовільні, водопостачання децентралізоване.

Епідеміологічне розслідування можливого джерела інфекції триває. Це вже другий підтверджений випадок поліомієліту типу 2 в Україні.

«Аби не допустити розповсюдження поліомієліту в Україні затверджено план реагування. Усі діти до 6 років, які пропустили щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, — повинні його надолужити. Наприклад, якщо дитина має 2, 4, 6 або 18 місяців і ще не отримала щеплення — потрібно звернутися до сімейного лікаря або педіатра. Вакцини закуповують державним коштом, а тому вони безоплатні. Щеплення можна зробити в державних медичних закладах», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що поліомієліт — інфекційне захворювання, яке спричиняє поліовірус. Він поширюється від людини до людини найчастіше через фекалії та слину, якими забруднено руки, їжу та воду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні