Зеленський наполягає на введенні санкцій проти Росії

2
4
Зеленський наполягає на введенні санкцій проти Росії
Президент України Володимир Зеленський заявив, що підтримує введення санкцій проти Росії вже зараз, до початку можливого вторгнення країни-агресора.

Про це пише Укрінформ.

Президент сказав, що сьогодні «партнери України говорять, що завтра може початися війна і якщо буде потужна ескалація з боку російської сторони, будуть потужні санкції».

«Але якщо ми говоримо про санкційну політику та ймовірність ескалації, то запитання, чому ви не впроваджуєте санкцій зараз, а очікуєте ескалації?... Я підтримую впровадження санкцій зараз. Я запитав одного лідера: «Чому ви підтримуєте санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну? Навіщо вам санкції після того, як ми втратимо всю територію України?», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що санкції вважаються превентивним заходом, оскільки їх можна впровадити, а потім скасувати. Зеленський розповів, що якщо буде вторгнення Росії, Захід накладе на неї санкції вже після того, як Україна, можливо, втратить частину територій.

«Коли ви впровадите санкції, що робитиме Росія? На вас подивляться і скажуть: «Слухай, ми можемо з цим упоратися, ми можемо продовжувати як було». Я думаю, що це неправильно», - наголосив Зеленський.

Також президент зазначив, що Україна готова вести діалог.

«Давайте вести діалог із Росією. Я прошу США допомогти нам знайти формат. Ми підтримуємо діалог, ми проти війни», - зазначив він.

Зеленський також додав, що «якщо ми плануємо захищатися від однієї з наймогутніших армій у світі, то це буде війна. І якщо це буде війна, то це буде дуже масштабна війна, і всі програють. Сотні тисяч життів буде втрачено. Україна постраждає, Росія постраждає, постраждають сусідні з Україною європейські країни, а тих, хто далі, торкнеться міграційна криза».

Він підкреслив, що для України найголовніше – зберегти свою територію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець!
Відповісти
Санкції проти рашки? Ну так нехай покаже приклад-перестане крутити там серіал "Свати"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні