--> На Волині під час виробництва чоловікові відірвало руку: підприємця судитимуть | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині під час виробництва чоловікові відірвало руку: підприємця судитимуть

0
-3
На Волині під час виробництва чоловікові відірвало руку: підприємця судитимуть
Володимир-Волинська окружна прокуратура скерувала до суду
обвинувальний акт у кримінальному провадженні про порушення приватним підприємцем правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що спричинило тяжкі наслідки.

Слідство вважає, що власник підприємства у Володимирі, будучи
відповідальним за охорону праці та техніку безпеки на виробництві, не оформив належним чином на роботу працівника, не провів йому інструктажі й стажування та допустив його до роботи з підвищеною небезпекою без навчання та перевірки знань з охорони праці.

Відомо, що 6 вересня 2021 року 54-річний працівник допустив потрапляння руки під фрезу деревообробного верстата, внаслідок чого отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді травматичної ампутації правої кисті.

Власник підприємства відповідатиме за це перед судом. За порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що спричинило інші тяжкі наслідки, передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні