Обід за 35 гривень: у луцьких школах з'явилося нове меню

0
4
Обід за 35 гривень: у луцьких школах з'явилося нове меню
З нового семестру 2022 року, у меню українських шкіл змінилося харчування. У переліку на вибір з'явилося 160 різних страв.

Про це пише 12 канал.

«Двічі на тиждень передбачена курятина, буде по середах в нас котлета рибна і один молочний день: сирники, запіканка або ліниві варенички, щось з молочного», – розповіла технологиня Луцького комбінату шкільного та студентського харчування Людмила Гребік.

За новими правилами – 75% продуктів, з яких готують страви, повинні мати рослинне походження. Це стосується не тільки овочів та фруктів, а й круп. Картоплю даватимуть максимум двічі на тиждень, а будь-які страви з м’яса будуть поєднувати з салатами чи іншими овочевими гарнірами.

Також заборонений плавлений сир у стравах, магазинні соуси та майонези; сіль – лише йодована. Винятком став лиш кетчуп, з великим вмістом томатів.

Середня вартість обіду у луцьких школах становитиме 35 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні