--> Найшкідливіші звички, які призводять до псування зубів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Найшкідливіші звички, які призводять до псування зубів

0
-2
Найшкідливіші звички, які призводять до псування зубів
Ми часто не помічаємо, як самі сприяємо стиранню своїх здорових зубів. У результаті зуби псуються, втрачають привабливість, з'являється карієс та інші проблеми.

Про це пише ТОнеТО.

З віком, звичайно, зубна тканина зношується. Але в більшості випадків стирання зубів викликає не їхню старість. Крім того, стираються далеко не всі зуби, а лише деякі:

так відбувається при навантаженні окремих зубів надто твердою їжею
звичка часто гризти зубами горіхи, лузгати насіння або гризти нігті;

стирання зубів сприяють кислі напої та солодке газування;

надмірно активні жувальні м'язі, такий стан часто виникає при неправильному прикусі.

Стерті зуби відразу впадають у вічі, вони візуально коротші, часто стирається саме верхівка зуба. Це не тільки псує вашу усмішку, але ще й сприяє тому, що зуби втрачають свої функції.

Також має місце і неправильне, занадто агресивне чищення зубів, неправильно підібрані засоби для чищення зубів. Має значення і жорстокість зубної щітки і те, як ми чистимо зуби.

Чому стираються зуби, якщо немає звички гризти насіння

Спочатку стоматологам належить зробити аналіз стану прикусу та визначити, чи потрібно його виправляти. Якщо почати відновлювати стерті зуби, не виправивши неправильний прикус, то причина не буде усунута. І згодом у такої людини зуби знову почнуть сколюватися чи стиратися.

Якщо на стирання зубів впливає стрес, спочатку потрібно відновити зуби, а потім забезпечити їх нічний захист. Це робиться за допомогою спеціальної капи. А ще навчитися самоконтролю та не ходити вдень, стиснувши зуби.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні