На Волині найбільша кількість відмов від немовлят

0
1
На Волині найбільша кількість відмов від немовлят
У Луцьку за 9 місяців 2021 року від п’яти немовлят відмовилися рідні матері.

Про це повідомляють Волинські Новини.

В управлінні у справах захисту дітей повідомили, що такої великої кількості покинутих дітей давно не пам’ятають.

Бувало звісно, що дітей батьки забирали, але згодом малюки повторно опинялися в сиротинці.

«Ми сприймаємо їх як наших дітей, ми бачили їхніх мам і розуміємо, що тут їм добре. Тут вони поїли, поспали, вдягнуті, є медичне обслуговування, а вдома у них цього всього не було, діти приходять з дому запущені. І в нас були випадки, коли мами забирали дітей, а потім повертали ще в гіршому стані, аніж були», - повідомляє вихователька будинку дитини Наталія Бондарук.

Про такі випадки згадує і виконувачка обов’язків заступника директора з медичної частини Домка Боярчук, яка працює в цих стінах з 1989 року. Розповідає, що були й такі батьки, які забирали дітей з сиротинцю, отримували так звані дитячі гроші, які накопичилися на картці, пропивали їх, а вже за тиждень повертали самі, або ж в них вилучали дітей. Каже: зазвичай діти потрапляють сюди дуже занедбаними, їх фактично рятують з жахливих умов, де батьки дбають більше за чарку чи дозу, але не про них.

Базове – одяг, взуття, їжа, ліки для дітей – є. Не обходиться і без допомоги меценатів.

Зараз в дитбудинку перебуває 34 малюки, з них до одного року – дев’ятеро, позбавлених батьківського піклування – 12, відмовних та вилучених – 13, із них двоє з інвалідністю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні