Рецепт довголіття: поради лікарів, як залишатися завжди молодим

0
-2
Рецепт довголіття: поради лікарів, як залишатися завжди молодим
Багато людей планують прожити довге і здорове життя, проте більшість не знає, як цього домогтися. Фахівці стверджують, щоб досягти довголіття варто дотримуватися кількох головних правил.

Про це повідомляє UKRHEALTH.

Доктор медичних наук Патрік Фрателлоне порадив залишатися активними навіть після 60 років.

“З віком нам потрібно більше перебувати в суспільстві, оскільки у літніх людей, які часто ізолюють себе від спілкування, подвоюються шанси померти протягом шести років. Нам постійно потрібно змушувати мозок працювати”, – повідомив лікар.

Хобі та соціальне спілкування

Він також порадив знайти хобі і приділяти йому 30-45 хвилин два рази на тиждень. Улюблене заняття може підвищити самооцінку, яка з віком зазвичай падає, пояснив кардіолог.

Позбутися шкідливих звичок
За словами Патріка, більшість людей присвячують занадто багато часу нездоровим звичкам. “Нам потрібно уникати деяких залежностей, які я називаю викрадачами енергії. Це може бути цукор, кава, нікотин і алкоголь. Я нагадую своїм пацієнтам, що їх робота, телефон, комп’ютер і навіть власні сім’ї можуть бути викрадачами енергії”, – пояснив кардіолог.

Менше гніватися
Фрателлоне пояснив, що гнів та образи прискорюють процес старіння і збільшують ризик розвитку хронічних захворювань. Таких як рак, діабет та хвороби серця. Лікар порадив навчитися “відпускати” стрес і концентруватися на позитивних думках і емоціях.

Додати спецій
Лікар-терапевт, фахівець з харчування і доктор медичних наук Меліна Джамполіс, розповіла, що додавання в щоденний раціон трав і спецій допоможе зменшити запалення. Зокрема, раніше до такого висновку прийшли вчені з США в ході дослідження, тож лікарка додала, що запалення є основним фактором старіння.

Правильні тренування
За словами Меліни, у жінок втрата м’язової маси прискорюється після 50 років, що викликано не тільки гормональними змінами під час менопаузи, але і фізичною пасивністю. Для підтримки здоров’я важливо приділяти час як кардіо (біг, ходьба, велосипед, плавання), так і силовим вправам. Джамполіс зазначила, що досить займатися два-три рази на тиждень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні