В Україні проведуть перерахунок пенсій: хто отримає добавки

0
-13
В Україні проведуть перерахунок пенсій: хто отримає добавки
В Україні надбавки до пенсій за вислугу років до кінця 2021 року заплановані для більшості працівників бюджетної сфери. Це - медики, державні службовці, педагогічні працівники та інші, які мають достатній страховий стаж. Про це інформує РБК-Україна з посиланням на Пенсійний кур'єр.

Аби розрахувати розмір надбавки, потрібно застосувати формулу: середній оклад х % надбавки за вислугу років = сума надбавки.

За інформацією Пенсійного фонду України пенсіонери, які працювали та продовжують трудитися у бюджетній сфері після досягнення пенсійного віку, не можуть розраховувати на підвищення пенсії за вислугу років. Адже, згідно із законодавством, пенсії за вислугу років призначаються після відходу з роботи, що дає право на цю пенсію.

"Якщо людині призначено пенсію за вислугу років відповідно до ст. 55 зазначеного закону і надалі він працевлаштувався - чи то за основним місцем роботи, чи то за сумісництвом, на посаду, яка дає право на пенсію за вислугу років, він не матиме права на продовження виплати пенсії за вислугу років", - зазначають у фонді.

Проте, про всі обставини, які можуть вплинути на зміну розміру пенсійної виплати або припинення її виплати, пенсіонери зобов'язані повідомляти органи Пенсійного фонду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні