Українським банкам заборонить приймати російські рублі на депозити

1
-3
Українським банкам заборонить приймати російські рублі на депозити
З 21 листопада в Україні запроваджують заборону для банків з прийняття російських рублів для зарахування на депозитні рахунки фізосіб. Відповідне рішення прийняв Нацбанк України, пише "Інтерфакс-Україна".

Такі зміни прийняті для того, аби привести регулятивно-правові акти НБУ у відповідність до законодавства, якими забороняється залучення на території України депозитів або надання позик кредитів, виражених у валюті держави-окупанта.

Раніше, ще у жовтні 2017 року, було заборонено банкам-фінустановам здійснювати касові, у тому числі валютно-обмінні, операції з банкнотами і монетами Центробанку РФ із зображенням карт, символів, будівель, пам'ятників археології, архітектури, історії, розташованих на окупованих РФ територіях України, або містять тексти, що стосуються окупації РФ адміністративно-територіальних одиниць України.

Заборона поширюється також на операції, які здійснюються при купівлі-продажу готівкової інвалюти між банками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аж на восьмому році війни. Браво, доходить наче до жирафа.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні