За скільки можна продати гектар землі на Волині

6
2
За скільки можна продати гектар землі на Волині
З 1 липня цього року в Україні запрацював ринок землі, який дав старт новому етапу земельних відносин. Українці отримали реальне право розпоряджатися своєю землею.

На Волині робота ринку землі проходить спокійно, без штучного ажіотажу. Загалом, 240 тисяч волинян уже можуть скористатися можливістю продажу своїх земельних паїв. Про це повідомив 13 жовтня начальник управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко, повідомляють на сайті Волинської ОДА.

"Середня вартість одного гектара для продажу землі у нашій області становить 27 тисяч гривень. За перші 100 днів земельної реформи середня ціна збільшилась від 5 до 10%. Як ми бачимо, у Польщі в рік відкриття земельного ринку ціна за одного гектара землі дорівнювала з 1,5 тисячі доларів. Сьогодні ж вартість становить 11 тисяч євро. Це свідчить про те, що власники земель самі вирішують коли, для чого і кому продавати свою землю. Відтак, якщо наразі ціна за землю в Україні становить близько однієї тисячі доларів за гектар, то можна сподіватися на зростання ціни й надалі", - про це розповів головний аграрій області.

Загалом за період з 1 липня по 9 жовтня 2021 року в області відчужено 1211 земельних ділянок загальною площею 1731,8 гектара. Середня вартість з 1 гектар відчужених земель становить 26,9 тисячі гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Родючу українську землю оцінили в тисячу . Вар'яти!!!
Відповісти
Ти, ну дуже в лапках розумний "турок", візьми поїдь у села, що межують з м. Луцьком: Баїв, Оздів, Коршів, Ратнів та інші, ніхто не бажає працювати на своїх землях, продають 50 сотих комусь аби продати за безцінь (3-5 тисяч доларів США), а самі односельчани спиваються від вживання горілки і стають алкоголіками. А в результаті цього розпадаються сім'ї, жінки та чоловіки покидають на старих батьків в селах хати та у пошуках кращої долі їдуть за кордон, доречі в ту ж саму ненависну Росію, Польщу, Германію, тощо.
Відповісти
А ти якщо дуже розумний то опиши причину такої ситуації,порадь як з такої катастрофи селян вийти!Бо бачу що твого розуму вистачає щоб когось "турком" обізвати!!! Гадаєш що продаж земель врятує селян від алкоголізму?!!! Мудрагеликбл бісів!
Відповісти
А ти будеш працювати на землі коли перекупщик-спекулянт оцінює оту працю отой піт а то і кров селянина в 50копійок за кілограм, а сам перепродує вдесятеро дорожче наживаючи собі мільйони?!!
Відповісти
Особисто для злих людей з коментарями, які тут пишуть. Я власне ні на що не претендую, ні на клаптик землі, ні на твою волю, а випадково переїхавши вказані мною села побачив як односельчани спиваються від спиртного та стають безхатченками, а деякі покидають села назавжди, хто до п'ят у боргах перед банками та сусідами по хаті. Нехай про порятунок села думає жидівська влада, яка вже скоро як 10 років буде при владі.
Відповісти
Ну ну, "курчат рахують восени"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні