Топ продуктів, які допоможуть відновитися після коронавірусу

0
2
Топ продуктів, які допоможуть відновитися після коронавірусу
З огляду на зростання кількості хворих на коронавірус, осінні ГРВІ та грип, слід дбати про імунітет і вживати продукти, які сприяють швидшому одужанню. Вчені радять включати в харчування продукти з високим вмістом білка. Про це пишуть Новини Ю.

Пророщені паростки

У проростках міститься не тільки багато білка, але і фолієвої кислоти, магнію, фосфору, марганцю, вітамінів C і K. Крім того, процес проростання збільшує кількість антиоксидантів, що дає змогу організму швидше відновлюватися після хвороби.

Риба

Разом із білком вона дає організму високоякісні жирні кислоти омега-3, а також вітаміни D і B2, кальцій, фосфор, залізо, цинк, йод, магній і калій, які легко засвоюються та мають протизапальну дію.

Бобові

Вони багаті білком, залізом, цинком, вітамінами, селеном і життєво важливими амінокислотами, такими як лізин, які сприяють засвоєнню кальцію, легко засвоюються самі та є особливо корисними для розвитку імунної системи.

Яйця

Містять усі незамінні амінокислоти, багаті антиоксидантами, які допомагають організму відновлюватися після окислювального пошкодження, спричиненого ковідним запаленням. Високий вміст вітаміну D у яйцях також сприятливо позначається на відновленні здоров’я. Крім цього, з яйцями організм отримує основні найважливіші вітаміни — селен, A, B і K, які дають змогу швидше відновити загальний стан організму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні