На Волині вперше провели складну операцію на головному мозку без наркозу

0
-6
На Волині вперше провели складну операцію на головному мозку без наркозу
У Ковельському МТМО лікарі вперше провели ендоваскулярну емболізацію мішковидної аневризми головного мозку. Про це повідомляє судинний хірург медзакладу Олександр Голуб.

54-річний пацієнт поступив до Ковельської лікарні зі скаргами на оніміння та слабкість у правій нозі та руці.

Після церебральної ангіографії встановили діагноз: мішковидна аневризма передньої мозкової артерії. Лікарі називають це «бомбою сповільненої дії». При розриві аневризми виникає обширний інсульт, що призводить до паралічу та інвалідизації пацієнта або ж може завершитися летально.

Операцію провели Олександр Голуб та нейрохірург Юрій Новак.

"Було успішно без наркозу та розрізів проведено складну операцію: ендоваскулярну емболізацію мішковидної аневризми головного мозку - заповнення просвіту аневризми спіралями. Також було встановлено п'ять спіралей. Наразі стан пацієнта задовільний. Через три дні після операції його виписали додому", - зазначає лікар.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні