--> Як вберегтися від небезпечного вірусу папіломи людини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як вберегтися від небезпечного вірусу папіломи людини

0
4
Як вберегтися від небезпечного вірусу папіломи людини
Вірусом папіломи людини інфікуються невдовзі після початку статевого життя. Принаймні половина сексуально активних осіб матиме його, і інфікування може відбуватися повторно. Загалом його існує 100 видів. Як же вберегтися від цього небезпечного вірусу розповідає Міністерства охорони здоров'я України.

Багато випадків інфікування вірусом не проявляються симптоматикою, та минають самі без будь-яких втручань через декілька місяців після інфікування, і майже 90% - протягом двох років. Проте, як мінімум 14 типів цього вірусу призводять до розвитку онкологічних захворювань. Два з них спричиняють 70% випадків раку, і передракових уражень шийки матки. Є також фактичні дані про зв'язок ВПЛ з онкологічними захворюваннями ануса, вульви, піхви, пеніса та ротоглотки.

Вірус папіломи людини передається статевим шляхом. Для цього достатньо аби був тілесний генітальний контакт.

Як же знизити ймовірність зараження цим вірусом.

- Потрібно проходити вакцинацію. Зупинити передачу папіломавірусу від людини до людини можна завдяки вакцинації. Щеплення захищає дівчат від розвитку раку шийки матки, а як дівчат, так і хлопців — від раку порожнини рота й горла, статевих органів і ануса. В Україні вакцина від папіломавірусу не включена до Національного календаря профілактичних щеплень, тож батькам варто самостійно потурбуватися про імунопрофілактику своїх дітей. Ця вакцина не обов’язкова, проте рекомендована.

- Потрібно здійснювати скринінг на рак шийки матки. Регулярні рутинні обстеження у гінеколога для жінок у віці від 21 до 65 років може запобігти розвитку раку шийки матки.

- Потрібно правильно використовувати латексні презервативи кожен раз, коли ви займаєтеся сексом. Це може знизити ймовірність зараження вірусом. Але він може інфікувати ділянки, не захищені презервативом - отже, презервативи не можуть повною мірою захистити від зараження.

- Потрібно підтримувати взаємно моногамні відносини, або мати секс тільки з одним статевим партнером, для якого ви також є єдиним партнером.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні