Як самостійно перевірити родинки на онкологію

1
1
Як самостійно перевірити родинки на онкологію
Про те, як перевірити родимки на меланому, і як зрозуміти, що родимка становить загрозу здоров'ю, розповів лікарка-дерматовенерологиня.

Про це пише Единственная.

Стежити за станом родимок, що існують у вас на шкірі, необхідно в обов'язковому порядку. Бажано це робити 1 раз в рік при візиті до дерматолога. Звичайно, поява родимок пов'язано з генетичною схильністю, але провокується сонячними опіками, неадекватними засмаги і лікуванням УФ-променями.

Видаляти всі родимки на тілі не потрібно. Видаленню підлягають тільки ті родимки, які несуть в собі небезпеку переродження і знаходяться в місцях підвищеної травматизації. А саме в зоні пояса декольте, під грудьми (у жінок), в пахових складках.

Одним з найперших і найбільш небезпечних ознак є зміна кольору, поява вкраплень, точок, прожилок на її поверхні. Іноді може бути втрата кольору у вигляді часткового освітлення родимки.

Майже всі родимки після своєї появи на тілі з часом збільшуються в розмірі. В цьому немає нічого страшного.

Особливо це помітно в період статевого дозрівання і активності росту. Насторожити повинен швидке зростання (на 1-4 мм за 1-3 місяці) або несиметричне зміна зовнішнього кордону родимки.

Біль не є ознакою переродження. Цей процес відбувається, як правило, безболісно, ​​що часто призводить до запізнілого візиту до лікаря. Якщо ж турбує біль - це може бути пов'язано з травмою, або приєднанням вторинної інфекції.

Схильність до переродження, найчастіше мають ті родимки, які розташовані в місцях травматизації. А також родимки, що мають нерівномірне забарвлення, форму і вроджені безволосі невуси.

Якщо ж ви ненароком травмували родимку, необхідно відразу ж звернутися до дерматолога, дочекатися її повного загоєння, а потім видалити найбільш ефективним методом, який підкаже вам ваш дерматолог.

Пам'ятайте, що відвідування солярію збільшує ризик переродження родимок, розвитку меланоми і раку шкіри, значно більше, ніж загар на звичайному сонце.

Запобігти переродження родимки повністю неможливо, так як фактор спадковості грає високу роль. Але знизити ймовірність переродження абсолютно реально. Необхідно зменшити УФ-навантаження, мінімізувати можливість травматизації родимок, а при необхідності, своєчасно їх видалити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
папіломи а не родимки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні