--> У Луцьку пропонують створити притулок для безпритульних собак | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку пропонують створити притулок для безпритульних собак

0
17
У Луцьку пропонують створити притулок для безпритульних собак
У Луцьку зтвердили програму регулювання чисельності безпритульних тварин на 2022-2024 роки. Передбачається, що реалізація програми обійдеться в 25,4 мільйона гривень.

Відповідне рішення ухвалили депутати Луцької міської ради 16 вересня, пише Конкурент.

Головною метою програми є регулювання кількості безпритульних тварин у Луцьку. Програма поширюється лише на безпритульних тварин, тобто тварин, що залишились без догляду людини або утворили напіввільні угрупування, здатні розмножуватися поза контролем. У тому числі на тварин, незалежно від породи, належності та призначення, які мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях.

«Досить довгий час на дитячих майданчиках бігають зграї безпритульних собак. У селах нашої громади ми стикнулися із такою ж проблемою. Діти бояться повертатися зі школи. Тому виникає потреба все ж створити притулок для собак, щоб їх відловлювати і утримувати там, а не випускати у місця відлову», – зазначила депутатка фракції «Грмадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій.

Програма передбачає евтаназію (приспання) тварин виключно у двох випадках: невиліковної хвороби або незворотніх порушень поведінки тварини, що має бути підтверджена ветеринаром. Безпритульних тварин будуть відловлювати, стерилізувати, вакцинувати від сказу, обробляти від паразитів, кліпсувати та вносити в базу animal-id.info. Після чого їх щонайменше сім днів утримуватимуть в КП «Ласка», а далі – випускатимуть у місця відлову.

Здійснювати відлов безпритульних тварин на території Луцької міської територіальної громади має право виключно КП «Ласка». Відловлювати безпритульних тварин іншим організаціям та громадянам заборонено, окрім випадків, коли такі тварини через свою агресивну поведінку несуть небезпеку оточуючим.

Собак можуть відловлювати повторно не раніше ніж чере один рік, аби провести всі процедури вакцинації та обробити від паразитів. Після цього КП «Ласка» пробуватиме прилаштувати тварину у сім'ю повторно. Представники «Ласки» мають право перевіряти умови утримання прилаштованих у родини тварин. Якщо ці умови будуть неналежними – тварин матимуть право відібрати у нових власників.

Фінансування програми здійснюватиметься, в основному, за рахунок міського бюджету та благодійних коштів. На виплату заробітніх плат працівникам КП «Ласка» загалом спрямують 15,1 мільйона гривень. На адміністративні витрати підприємства необхідно 75 тисяч гривень. На засоби відлову спрямують 300 000 гривень. На основні послуги, пов'язані з відловом, стерилізацією та вакцинацією тварин тощо, спрямують 1,5 мільйона гривень. На продукти харчування для тварин витратять 300 тисяч гривень з міського бюджету та 150 тисяч гривень з інших джерел. Ще 300 тисяч витратять на ідентифікацію тварин.

На медичні засоби для безпритульних тварин спрямуть 600 тисяч гривень з міського бюджету та 350 тисяч з інших джерел. Ще 150 гривень необхідно для засобів дезінфекції, 900 тисяч – на реконструкцію вольєрів. Також за півмільйона планують придбати машину для відлову тварин. Також в мільйон гривень обійдеться облаштування опалення для побутового приміщення працівників КП «Ласка». Стільки ж – на приміщення лазарету для тварин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
17

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні