Повідомили, чому волиняни отримують завищені платіжки за газ, та чи зростуть вони у майбутньому

2
-4
Повідомили, чому волиняни отримують завищені платіжки за газ, та чи зростуть вони у майбутньому
Товариство "Волиньгаз Збут" заявило, що не буде підвищувати розцінки на газ для населення. Про це повідомив директор підприємства Микола Тищук під час робочої наради у Луцькій міській раді.

За словами очільника товариства, на українській енергетичній біржі ціна кубометру газу складає 31,17 гривні. Але це здорожчання не вплине на вартість газу для побутових споживачів.

"Відповідно до Постанови НКРЕКП, усі постачальники блакитного палива зафіксували ціни на газ у річних тарифах для побутових споживачів.
Таким чином держава захистила їх від цінових коливань на газ. Клієнти ТОВ "Волиньгаз Збут" до 30 квітня 2021 року сплачуватимуть 7,99 гривні за кубометр газу. Це, до речі, одна з найнижчих цін в Україні. І ми її не маємо права збільшити", - каже очільник.

Заступниця директора департаменту економічної політики Луцької міської ради Юлія Дацюк підняла питання скарг жителів Луцької громади на проблему з передачею показників та нарахуваннями за газ.

Представник "Волиньгазу" зауважив, що проблема з показниками дійсно існує, і пов’язана вона з тим, що споживачі бояться підвищення ціни та масово передають неправдиві завищені показники.

"Після щоденного аналізу споживання газу, бачимо, який його об’єм зайшов від оператора ГТС, та скільки використано. І коли порівнюємо цю інформацію з показниками споживачів, то цифри не сходяться. Самі розумієте, люди не можуть спожити більше газу, ніж ми пустили. Щоб вийти з цієї ситуації, ми проводимо інвентаризацію. До кожного споживача приходить контролер і знімає фактичні показання лічильника газу. Коли закінчимо цю роботу, всі проблеми з нарахуваннями будуть вирішені", – розповів представник товариства.

Очільник "Волиньгаз Збуту" сподівається, що ситуація з прийомом та опрацюванням показників найближчим часом буде вирішена та додав, що споживачі, які отримують платіжки з плановими нарахуваннями, можуть сплачувати лише за фактично спожитий газ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
забрехались по самі вуха
Гидко
Відповісти
Шановні, а може і не дуже керівники Волиньгазу, ніяких контролерів нема і не було. Щомісячно скидалися показники разом з фото лічильника і ви будете розказувати ці казочки. На прохання все ж таки надіслати контролера, щоб ви переконалися в правильності надісланих мною показів, мені відмовили. То що ви тут чешете людям. Яка інвентаризація, наведіть порядок в організації, а не з показами, які хтось вам завищує.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні