Зловмисники продавали підробні COVID-сертифікати, які нібито видали медзаклади Волині. ФОТО

0
-3
Зловмисники продавали підробні COVID-сертифікати, які нібито видали медзаклади Волині. ФОТО
Служба безпеки України виявило зловмисників, які організували схему підробки та збуту "Міжнародного свідоцтва про вакцинацію" від коронавірусної хвороби. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Житель Івано-Франківської області та мешканка сусіднього регіону в приміщенні однієї з туристичних агенцій облаштували свій "офіс". Вони створювали копії бланків свідоцтв про вакцинацію на комп’ютері, роздруковували їх, заповнювали й засвідчували підробленими печатками. "Замовлення" вони відправляли через поштових операторів, постійно змінюючи установчі данні.

Злочинний бізнес вони розпочали ще на початку 2021 року. Ціна однієї фальшивки становила 1600 гривень, а щотижневий прибуток – понад 30 тисяч гривень.

На підробних документах зазначали, що вони нібито видані приватними і державними медичними закладами Київської, Волинської, Вінницької та Чернівецької областей.

Злочинці підшукували клієнтів через турагенцію: ними були не тільки мешканці України, але й іноземці – громадяни Російської Федерації та Республіки Молдови.

Під час обшуків виявили чорнові записи із "клієнтською" базою, підроблені довідки про негативні ПЛР-тести, фейкові результати лабораторних досліджень та "міжнародні свідоцтва про вакцинацію".

Наразі організатору злочину повідомлено про підозру.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні