--> В Україні в однієї з вакцин проти COVID-19 закінчується термін придатності | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні в однієї з вакцин проти COVID-19 закінчується термін придатності

0
2
В Україні в однієї з вакцин проти COVID-19 закінчується термін придатності
За прогнозами Київської школи економіки, в Україні не встигнуть використати усю наявну вакцину AstraZeneca проти коронавірусу, у неї закінчиться термін придатності. Про це повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко, пише Уніан.

"Постає питання, чи встигнуть в Україні використати усі вакцини AstraZeneca до кінця терміну їхньої придатності. Адже наразі у залишку близько трьох мільйонів доз цієї вакцини, термін придатності якої закінчується в кінці жовтня та листопада", - зазначив Ганиченко.

За його словами, якщо вакцинація буде рухатися такими темпами й далі, то з кожним днем зростає ризик того, що уся вакцина не буде використана повністю.

Аби уникнути цієї ситуації, експерти рекомендують збільшити темпи її використання у п'ять разів та робити мінімум по 45 тисяч щеплень на добу вакциною від AstraZeneca, включно з вихідними днями.

Проте дане рішення потрібно ухвалити уже сьогодні. Вони пропонують, або ж передати вакцини іншим країнам, які активно використовують її, або ж збільшити обсяги вакцинації за допомогою запровадження обов'язкової вакцинації окремих груп населення та послаблень для вакцинованих, а також збільшення обсягів вакцинації саме AstraZeneca.

За словами Ганиченка, останній варіант можна реалізувати декількома шляхами: вводити першу дозу AstraZeneca, а другу Pfizer чи Moderna або проводити щеплення першою дозою вакцини від компанії Sinovac, а другу - AstraZeneca.

Другий шлях - проводити щеплення третьою бустерною дозою вакцини від AstraZeneca, що активно використовують Таїланд, ОАЕ, Туреччина, Філіппіни, Камбоджа, Чилі, Саудівська Аравія, проте від чого застерігає ВООЗ.

І третій шлях полягає у частковому обмеженні використання інших вакцин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні